Drømmen om Paradis - bryllupsrejser

Drømmen om Paradis – bryllupsrejser

Drømmen om Paradis – bryllupsrejser

Hvem drømmer ikke om at stå ansigt til ansigt med en elefant, at komme tæt på en løvefamilie, der slapper af oven på jagten, se en nyfødt giraf kæmpe for at komme på benene for første gang, svømme side om side med en kæmpe havskildpadde, dykke ned blandt rosafarvede koraller og regnbuefarvede fisk, ligge på en kridhvid sandstrand, skue ud over et blåt ocean og lytte til bølgernes rullen og palmernes sagte susen?

Alle disse drømme og flere til, blev til virkelighed for, da de for nylig besluttede at lade bryllupsrejsen gå til Seychellerne og Kenya – en kombination som Discovery Rejser varmt kunne anbefale de to rejsevante unge mennesker, fordi de ønskede sig unikke oplevelser af den slags, der hænger ved resten af livet.

Idéen med Seychellerne – det lille ørige ude midt i det Indiske Ocean – fik Benedikte og Søren efter en TV-udsendelse, der først og fremmest viste stedets enestående natur og dyreliv. Forestillingen om disse unikke scenerier – et Paradis, bogstavelig talt uden slanger, kriminalitet og massive turiststrømme, tiltalte dem straks. Her var en plet, der kunne byde på meget mere end badeferie i traditionel forstand.

Enestående i verden
Seychellerne adskiller sig fra andre eksotiske feriesteder på en lang række områder. For naturinteresserede, som Benedikte og Søren, byder øerne, hvoraf der er 115 fordelt over et 400.000 kvadratkilometer stort område, på planter og dyr, der ikke findes andre steder i verden. Kun her kan man f.eks. opleve den specielle coco-de-mer-palme med de feminint formede frugter, en utrolig variation af orkidéer, den fantastiske kæmpe skildpadde, den flyvende ræv eller de helt særlige varianter af geckoen og kameleonen. Naturen byder også på spændende klippeformationer, bjerge, tropiske skove og ørkenlandskaber.
Herude, hvor livet er præget af tusind års isolation, har hver ø fået sin helt egen karakter og særlige natur.

Valgte naturen og stilheden
Benedikte og Søren valgte Praslin som udgangspunkt for deres ferie på Seychellerne. Efter et kort ophold på hovedøen Mahé, der huser hovedstaden Victoria og dermed også 90% af landets lille befolkning på knap 80.000 indbyggere, fløj parret små tyve minutter til Praslin.
Praslin er en af de smukkeste Seychelle-øer. Den byder på de mest sublime sandstrande, masser af fred og ro samt en overvældende natur. Det er bl.a. i øens nationalpark, Vallée de Mai, man finder den største koncentration af coco-de-mer-palmen. 4000 ialt. Vilde ananas og kaffebuske udgør også en del af floraen. Herovre kan det også godt betale sig at holde et vågent øje med Seychellernes sorte papegøje, som kun lever på Praslin.

Stille dage med strand og vand
I løbet af ni dage nåede Søren og Benedikte at komme tæt på både naturen og den meget venlige lokalbefolkning. Udstyret med cykler, fik de lejlighed til at afsøge næsten ethvert hjørne af øen La Digue. Udflugterne gik typisk til en af de mange vidunderlige strande, hvor de for et øjeblik kunne få lov at føle sig som Robinson Crusoe og Fredag. Regeringen på Seychellerne har klogt nok sat loft over turisttilstrømningen og det betyder at der stadig er mange steder, hvor man kan opleve stilheden og naturen på dens egne præmisser. Fantastisk for et nygift par, der gerne vil nyde hinandens selskab.
Ud over hinanden nød de nygifte også samværet med de lokale, der gæstfrit tager imod tilrejsende. Den meget brogede befolkning ser fordomsfrit på fremmede – måske fordi øerne siden Vasco da Gama opdagede dem i 1502, har været en sand smeltedigel af franskmænd, englændere, kinesere, indere og afrikanere – en blanding, der også afspejler sig i et spændende og farverigt køkken, der domineres af havets frugter.

En positiv overraskelse
Seychellerne kom på alle måder til at leve op til Benedikte og Sørens vildeste forestillinger om en ferie i Paradis. Bryllupsrejsens store men positive overraskelse blev afstikkeren til Kenya, hvor parret fik deres livs naturoplevelse.
Efter en enkel overnatning på Hotel Hilton i Nairobi, gik turen til Massai Mara National Park, hvor Søren og Benedikte blev installeret på Mara Sopa Lodge ude midt i den store og overvældende natur. På anbefaling af Discovery Rejser havde de hyret deres egen private guide, som i tre dage skulle bringe dem tæt på Afrikas dyreliv. Og netop oplevelsen af at være alene i vildnisset – uden en hale af medturister – skulle vise sig at blive en af turens væsentligste succeskriterier.
Den rutinerede og lokalkendte guide, bragte dem tæt på alle de dyr de kunne drømme om. Synet af en hungiraf med sin nyfødte kalv, der kæmper sig på benene for første gang, vil for evigt være printet på nethinden.

Løver, elefanter, gnuer og aber blev, sammen med mange andre arter, føjet til listen over dyr, der kom så tæt på at man næsten kunne røre.
Et besøg i en massai-landsby, en visit på Karen Blixens afrikanske farm på N’gong Hill var med til at fuldende eventyret. Jo, Afrika blev turens store overraskelse.

Læs mere om bryllup her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *