Guide: Sådan sikrer du, at brudebørn bruger et succesfuldt indslag

Indlægget er produceret af babyhelp.dk, hvor nybagte og kommende forældre kan finde produktguides til alt fra barnevogne og cykelanhængere til juniordyner og bedside cribs.

Ikke mange ting er mere bedårende end små brudebørn, der forsigtigt og en smule genert vandrer op ad kirkegulvet, mens de drysser lidt blomster ud på den rute, som bruden kort efter skal betræde. I artiklen her hjælper vi dig med at sikre, at brudebørn til dit bryllup bliver en succes. 

Der findes en del filminstruktører, der helt afstår fra at arbejde med børn og dyr, hvilket skyldes, at både børn og dyr kan være yderst svære at instruere. De følger nemlig som oftest deres natur og går egne veje. 

Selvom øreorganerne er helt nye på et barn, og derfor burde fungere upåklageligt, er det ikke altid, at et barn hører så godt efter af en eller anden grund. Vi har vist alle oplevet besvær med at trænge igennem med vigtige budskaber og ordrer til børn, der har sat sig andre ting for.

Netop fordi børn kan være nogle ulydige banditter, frygter mange at benytte sig af brudebørn. Vi vil dog til hver en tid appellere til dit mod, hvis du overvejer brudebørn til dit bryllup, for der findes vitterligt ikke noget mere bedårende end små, uskyldige, kære børn, der vandrer forsigtigt op ad kirkegulvet, og hvis du bare tager dine forholdsregler, skal alting nok gå nogenlunde efter planen, og selvom det ikke skulle gøre det alligevel, vil det uforudsete formentlig bare forekomme at være sødt og bedårende. 

I de følgende afsnit vil vi komme ind på, hvilke ting man SKAL have styr på, hvis man benytter sig af brudebørn, og hvad man kan gøre for at øge chancerne for, at en brudebørns-seance kommer til at gå efter planen. 

Påklædningen 

Brudebørn skal naturligvis klædes fint på. Det er en festdag, så intet mindre end nydeligt festtøj kan gøre det. 

Det kan være en rigtig god idé at tage børnene med på råd, når man køber tøjet, de skal have på. Hvis børnene føler, at de selv har valgt deres tøj, vil de nemlig efter al sandsynlighed trække i dette med stor begejstring, og desto mere medgørlig barnet er, desto større er chancerne for, at alt går, som det skal. 

Øv processen 

Du kan med fordel øve turen op ad kirkegulvet med brudebørnene. Måske har I mulighed for at øve i selve kirken. Hvis ikke, kan I stensikkert finde et andet sted at øve. 

Hvis brudebørnene skal drysse lidt blomsterblade ud på gulvet, så øv også dette et par gange. Tal meget gerne med brudebørnene om, hvad du ønsker, at de skal gøre efter at have gået op ad kirkegulvet. 

Lad en voksen gå sammen med børnene 

Selvom du har øvet gangen op ad kirkegulvet mange gange med dine brudebørn, vil turen være en anden, når det er alvor. 

Det kan være ret så skrækindjagende for brudebørnene, at der pludselig er så mange, der kigger deres vej, og da børn ikke er vildt rationelle, vil den øgede opmærksomhed kunne føre til, at de vender på en tallerken og går ud ad kirken igen. Det må helst ikke ske. 

Derfor anbefaler vi, at du lader en voksen gå sammen med brudebørnene. Det skal naturligvis være en voksen, som børnene føler sig trygge ved.

Mød en professionel børnefotograf 

Børn keder sig hurtigt og vil underholdes 

Langt de fleste brudebørn er børn til det par, der skal giftes, og da far og mor vil kæmpe med nerver og at få styr på dem selv inden vielsen, vil pasning af brudebørnene typisk være overladt til en anden end disse børns forældre. 

Vedkommende, der får denne tjans, skal forberede sig godt på, hvad der venter. Det kan nemlig sagtens være, at børnene bliver kede af det og hysteriske over, at de ikke kan få lov at se deres far og mor. Sådanne kriser skal kunne håndteres.

Hvordan de bedst muligt håndteres, er forskelligt fra situation til situation, men slik og legetøj plejer at være effektivt, når et barn skal trøstes. 

Hvis man tager slik med til håndtering af eventuelle krisesituationer, så sørg for, at der er tale om slik, som ikke kan resultere i store pletter på tøjet.

Læs om: Fotografering af børn 

Nyd øjeblikket, og lad børn være børn 

Sidst, men ikke mindst skal du forsøge at glemme, at brudebørns-seancen kan kikse. Du skal forsøge at nyde det så meget som muligt, og hvis det så ikke går efter planen, så nyd også det, for det vil formentlig bare være ekstremt sjovt og sødt, hvis brudebørnene pludselig afviger fra det aftalte.

Læs også:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *